Close
Bucuresti, Sector 5, Str. Nicolae Manolescu nr. 10, Parter
+40 760 646 611
contact@holistic-mode.ro

“Importantă nu este mâncarea din viaţa ta, ci viaţa din mâncarea ta.” – Steve Meverowitz

Când organismul ne este încărcat de probleme medicale, de la afecţiuni minore, oboseală, stres, până la boli cronice, apelăm la produse naturiste pentru a readuce corpului echilibrul de care are nevoie.

Incepând de la prevenţie, grija faţă de corpul nostru trebuie manifestată constant. Un stil de viaţă sănătos presupune o dietă echilibrată, renunţarea la obiceiuri nocive, mişcare şi respect faţă de corp şi minte în egală măsură.

În momentul în care corpul ne semnalează o problemă, ea trebuie investigată şi rezolvată. O modalitate de ajutorare a corpului în a rezolva problema este să-i oferim substanţe naturale, fără adaosuri chimice.

Numeroasele avantaje pe care le au produsele naturiste ne fac să apelăm cu încredere la ele:

 • sunt naturale, asimilându-se mai rapid de către organism şi prezintă mai puţine efecte secundare, deoarece nu conţin ingrediente sintetice sau reziduuri toxice;
 • sunt accesibile, le găsim în magazinele naturiste;
 • nu sunt modificate genetic şi nu au fost tratate cu substanţe nocive pentru organism;
 • nu crează dependenţă;
 • prepararea şi extragerea lor garantează păstrarea proprietăţilor;
 • se adresează tuturor grupelor de vârstă;
 • varietatea lor oferă un remediu pentru aproape orice afecţiune existentă;
 • produsele naturiste au la bază principiul echilibrării organismului şi tratării cauzei.

Categoriile de produse naturiste se pot clasifica astfel:

 • alimentare (fructe deshidratate, seminţe, nuci, condimente, pulberi, băuturi, siropuri, uleiuri alimentare, preparate şi conserve, cereale, alimente bio, etc.);
 • produse apicole (lăptişor de matcă, miere, păstură, căpăceală, polen, propolis, tonice);
 • suplimente alimentare;
 • gemoderivate, ceaiuri, tincturi, bitter;
 • unguente, geluri, soluţii;
 • uleiuri esenţiale;
 • cosmetice, detergenţi si altele.

Conform studiilor ştiinţifice, produsele naturiste pot înlocui cu succes medicamente alopate în multe situaţii. De exemplu, primele studii medicale au dovedit că mierea de manuka se poate folosi pe rănile deschise, pe arsuri şi aşa mai departe. Văzându-se acţiunea pe care o are acest tip de miere, la noi in ţară s-au facut studii similare asupra mierii de mană, rezultand o acţiune mai pronunţată a acesteia, în comparaţie cu mierea de manuka.

Tot in urma unor studii ştiinţifice s-a dovedit că persoanele care suferă de diabet în fază incipientă pot consuma câte o lingură de miere de salcâm după o schemă alimentară aprobată de medicul care tratează persoanele respective.

Nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri sunt distruse de către propolis, devenind astfel cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut. Proprietăţile sale terapeutice nu se opresc aici, eficienţa sa fiind demonstrată în nu mai puţin de 200 de afecţiuni. Studiile arată că la pacienţii care iau 50 de picături de tinctură de propolis de patru ori pe zi, probabilitatea de a face o infecţie cu virusul gripal scade cu până la 40%. Propolisul este un excelent antibiotic care actionează progresiv, inhibând dezvoltarea bacteriilor.

Polenul produs de albine este un remediu holistic folosit în toată lumea, fiind considerat unul dintre cele mai complexe alimente naturale, datorită conţinutului de nutrienţi necesari corpului uman (40% proteine, aminoacizi liberi, vitamine şi acid folic).

Lăptişorul de matcă pur este foarte bogat în aminoacizi – conţine inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman nu îi poate produce – acizi graşi, zaharuri, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina A, enzime, hormoni şi alte componente cu importante proprietăţi antioxidante, antivirale şi antibacteriene. Pe lângă efectele benefice asupra sănătăţii, acesta este un real remediu natural pentru îngrijirea frumuseţii.

Plantele medicinale se utilizează în scop terapeutic sub diverse forme: ceaiuri, infuzii, decocturi, siropuri, tincturi, gemoterapie (extracte din muguri), tablete, capsule, creme, unguente, etc. Dintre aceste forme farmaceutice, tincturile au fost printre primele care s-au utilizat in medicină. Amestecul hidro-alcoolic asigură un grad mai mare de extracţie a substanţelor active şi, de asemenea, o conservabilitate de lungă durată. Atât din studiile efectuate, cât şi din practica terapeutică s-a demonstrat că administrarea curelor cu tincturi este necesară menţinerii stării de bine în organism.

În loc să căutam care sunt cele mai la îndemână medicamente de sinteză chimică, atunci când avem o problemă de sanatate, mai bine ne îndreptăm atenţia asupra naturii, care ne oferă soluţii la mai toate problemele şi care nu are efecte adverse, decât dacă nu ştim să o preţuim şi să o utilizăm aşa cum trebuie.

Tehnica evoluează şi noile descoperiri şi cercetări creează noi orizonturi şi noi oportunităţi.

Naturopatia, ştiinţa medicinei naturale, nu este simplă şi chiar dacă uneori pare banală, se ascund în spatele ei mii de ani de cunostinţe vaste şi cercetari. Chiar şi obţinerea unei aparent banale tincturi, cu eficienţă terapeutică recunoscută, poate fi o adevarata provocare.

Împreună cu recomandarea specialiştilor şi terapeuţilor, produsele naturiste pot face minuni pentru organismul uman.