Close
Bucuresti, Sector 5, Str. Nicolae Manolescu nr. 10, Parter
+40 760 646 611
contact@holistic-mode.ro

“Remediile din chimicale nu vor avea niciodată întâietate în comparaţie cu produsele naturii, cu celula vie a plantei, cu efectul final al razelor soarelui, mama întregii vieţi.” – Thomas Edison

Oamenii au fost preocupati dintotdeauna de ideea unei vieţi cât mai lungi. Şi nu a unei vieţi de orice fel, ci a uneia fireşti, o viaţă lucidă şi activă, care să-i dea fiinţei posibilitatea de a lucra rodnic şi de a trăi cu intensitate bucuriile care i-au fost lăsate de Dumnezeu şi la cele mai înaintate vârste.

Chiar dacă nu au găsit secretul vieţii veşnice, mai toate civilizaţiile care s-au perindat pe pământ de-a lungul istoriei au găsit secretul vieţii lungi şi sănătoase.

Trăim astăzi un moment de cumpănă al omenirii, al pătrunderii tot mai violente a „maşinii” în viaţa noastră, viitorul nostru având ca nume supravieţuirea omului ca specie biologică. A trăi mult trebuie să insemne, în primul rând, a trăi demn şi sănătos. Invidia, lupta neloială pentru existenţă, fuga după bani şi acumulări materiale cu orice preţ, schimbarea bruscă a modului de viaţă, suprapopularea, îndepărtarea din ce în ce mai accentuată de natură reprezintă cauze ale scurtării vieţii. Putem deveni mai sănătoşi, mai frumoşi, mai puternici, încredintându-ne că toate aceste atribute nu sunt simple cuvinte fără sens. Alimentaţia, mentalul, timpul de odihnă, evitarea sedentarismului, cultivarea optimismului, prevenirea poluării sunt elemente care prelungesc viaţa şi ne conduc către echilibru şi armonie.

Prin promovarea produselor naturiste dorim să promovăm un stil de viaţă sănătos în general, să informăm şi chiar să educăm oamenii privind importanţa consumului regulat al acestor produse, mai ales datorită alimentaţiei nesănătoase pe care o folosim adesea în zilele noastre.

Produsele naturiste, 100% naturale, fără conservanţi sau alte substanţe chimice, oferă sănătate naturală celor care caută soluţii eficiente şi, mai ales, de durată. Forţa binefăcătoare a plantelor reprezintă viziunea născută din încrederea deplină în natură, pasiunea pentru lucrurile făcute responsabil şi respectul pentru oameni. Produsele naturiste au un scop nobil: să reîntoarcă oamenii spre natură şi să redea natura oamenilor.

 • Descriere produse naturiste:

Interesul tot mai crescut al oamenilor pentru produsele naturiste se datorează în principal faptului că nu au efecte adverse, deşi tratamentul este de mai lungă durată.

Fitoterapia este terapia de prevenire şi vindecare a bolilor prin plante. În această categorie putem găsi produse naturiste care, prin administrarea de la primele semne de boală, pot reduce semnificativ ciclul evolutiv al acesteia. Pe de altă parte, întreţinerea stării de sănătate este obiectivul de avut în vedere întotdeauna, iar produsele naturale pot constitui opţiuni eficiente, bine tolerate de organism.

Printre produsele utilizate în fitoterapie putem aminti:

Pentru uz intern:

 • extracte concentrate totale – pulberi dozate în capsule, tablete;
 • ceaiuri din plante sau fructe folosite la infuzii, decoct, macerat la rece;
 • siropuri rezultate prin presare la rece a fructelor sau mugurilor (brad, pin);
 • tincturile – macerarea plantelor în alcool;
 • vinuri medicinale, oţeturi şi uleiuri aromatice.

Pentru uz extern:

 • unguente sau geluri, creme;
 • uleiuri medicinale.

Gemoterapia este terapia naturală care utilizează extracte obţinute din ţesuturi vegetale aflate în faza de creştere. Extractele gemoterapice folosesc partea tânără a plantelor (mugure, mladiţă, radicele, sevă, seminţe), prelucrate în stare proaspătă printr-o tehnică specială.

Aromaterapia este ramura terapeuticii de inspiraţie naturistă (fitoterapeutică) ce urmăreşte ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor şi a unor produşi volatili, extraşi din plante aromatice, produşi care se prezintă sub forma unor esenţe naturale sau a unor uleiuri volatile.

Uleiurile esenţiale folosite în aromaterapie şi-au dovedit de-a lungul timpului eficacitatea, aceasta fiind demonstrată şi de peste cele 10000 de studii care atestă acest lucru.

Uleiurile esenţiale, spre deosebire de medicamentele alopate, care nu trec de membrana celulară, pot pătrunde, trecând chiar de membrana hematoencefalică, ajungând astfel în toate celulele corpului, unde susţin mecanismele proprii de luptă cu bolile. Uleiurile esenţiale au atât efecte locale, cât şi sistemice.

Apiterapia înseamnă tratarea celor mai diverse afecţiuni cu produse apicole naturale, fără nicio prelucrare sau cu extracte, combinaţii ale acestora ori cu medicamente apiterapice standard. Este o alternativă naturală de tratament, fundamentată ştiinţific prin nenumărate studii şi experimente clinice. Produsele apicole au o mare paletă de proprietăţi biologice şi afecţiuni farmacologice benefice în menţinerea sănătăţii corpului omenesc.

Printre produsele apicole amintim:

 • lăptişorul de matcă, alimentul-minune al stupului ce conţine aminoacizi, minerale, vitamine, precum şi acetilcolina, un neurotransmiţător deosebit de important;
 • polenul, un aliment viu, păstrează intact toate calităţile, proprietăţile şi principiile vii ale plantelor din care a fost obţinut;
 • păstura, numită şi păinea albinelor, un polen fermentat în mod natural, recomandat pentru detoxifiere;
 • propolisul, (tinctura de propolis) – un dezinfectant natural foarte puternic, alină durerile şi vindecă rănile;
 • mierea – un remediu eficient în multiple afecţiuni, un excelent tonic, aperitiv şi digestiv;
 • veninul de albine, ceara de albine.

Nutriţie, dietoterapie – terapia prin alimentaţie este acea formă de terapie care utilizează alimentele în starea lor naturală sau prelucrate, ca remedii împotriva diferitelor afecţiuni.

Produsele naturale folosite in dietoterapie pot fi:

 • fructe uscate (deshidratate), seminţe, nuci, condimente, pulberi, băuturi tonice, siropuri, uleiuri alimentare, cereale, alimente bio, etc;

De asemenea, alături de produsele alimentare sunt recomandate de către nutriţionişti şi terapeuţi şi suplimentele nutritive:

 • vitamine şi elemente minerale;
 • proteine pure sau concentrate proteice, aminoacizi;
 • uleiuri alimentare diuretice (acizi graşi polinesaturaţi esenţiali);
 • fosfolipide, fibre alimentare;
 • produse pentru slăbit şi menţinerea greutătii corporale;
 • produse parabiotice, alimente funcţionale care reglează flora intestinală;
 • produse pentru sportivi cu nutrienţi având rol în susţinerea efortului sportiv, în refacerea post-efort, în dezvoltarea şi susţinerea masei musculare.

În cadrul produselor naturiste mai putem aminti şi alte categorii: cosmetice, produse pentru igiena casei şi altele.

Modul în care recomandarea terapeutică decurge din analiza plantelor dă încredere omului interesat exclusiv de ceea ce-i poate fi de folos pentru a-şi trata o suferinţa sau pentru a-şi păstra cât mai multă vreme atuurile tinereţii. Continuăm să descoperim noi lucruri bune despre plante, lucruri care ne ajută, pe fiecare dintre noi, să ne ducem propria poveste mai departe.

Nădăjduim din toata inima ca şi prin această apropiere de NATURĂ să ne aflăm sau să ne păstrăm echilibrul, să ne regăsim, cu alte cuvinte, pe noi înşine.